Πρεσβυωπία - Διόρθωση, θεραπεία και Χειρουργική Αντιμετώπιση

Πρεσβυωπία - Διόρθωση, θεραπεία και Χειρουργική Αντιμετώπιση

Καλά νέα: Η ανάγκη χρήσης γυαλιών για κοντά στους μεσήλικες είναι πλέον αντιμετωπίσιμη.

Με την πάροδο της ηλικίας (μετά την ηλικία των 40) ο κρυσταλλοειδής φακός στο μάτι μας γίνεται μεγαλύτερος και σκληρότερος με αποτέλεσμα να χάνει την δυνατότητα αλλαγής του σχήματος του. Ο φακός χρησιμοποιείται για την σωστή εστίαση του ματιού και μας επιτρέπει να διαβάζουμε κοντά. Η ικανότητα αυτή μειώνεται με την πάροδο του χρόνου με αποτέλεσμα να χρειαζόμαστε γυαλιά ανάγνωσης.

Προς το παρόν η χειρουργική επέμβαση Laser δεν διορθώνει τη πρεσβυωπία με ακρίβεια και προβλέψιμότητα οπότε δεν συνιστάται απο τη AthensLasersight. Ωστόσο, συχνά οι ασθενείς στα 40 τους ή και μεγαλύτεροι, είναι σε θέση να διαβάσουν κοντά μετα απο μια χειρουργική επέμβαση Laser και αυτό συμβαίνει για πολλούς λόγους συμπεριλαμβανομένης της ήπιας εναπομένουσας μυωπίας ή της πολυεστιακότητας του κερατοειδής μετα την αλλαγή σχήματος.

Μια άλλη θεραπευτική επιλογή είναι το λεγόμενο Monovision ή "μεικτή όραση", όπου το ένα μάτι (το μη επικρατές) σκοπίμως γίνεται λίγο μυωπικό ώστε να βοηθάει στην ανάγνωση. Αυτή η θεραπεία προσφέρεται κυρίως σε όσους φορούν ήδη Monovision φακούς επαφής. Δεν προσφέρεται συνήθως σε ασθενείς που βρίσκουν δύσκολο να συνηθίσουν τη μεικτή όραση-Monovision (μετα απο δοκιμή φακών επαφής) και μπορεί να μη μείνουν ευχαριστημένοι από το ένα μάτι να βλέπει πολύ καλά μακριά και το άλλο μάτι (που θα χρησιμοποιείται για κοντά) να ειναι πιο θαμπό.

Διόρθωση της Πρεσβυωπίας

Η πιο δημοφιλής και αποτελεσματική λύση για την πρεσβυωπία είναι η ένθεση ενδοφακών: Τριεστιακών (PhysIOL FINEvision, Zeiss AT Lisa Tri) ή προσαρμοστικών (CrystaLens). Στην AthensLaserSight έχουμε την εκπαίδευση και εμπειρία επιπέδου Clinical Fellowship για να βρούμε τη κατάλληλη λύση στο κάθε ασθενή ξεχωριστά.

Παρακολουθήστε ένα βίντεο της τεχνικής ένθεσης αυτών των φακών απο το χειρουργό Κωνσταντίνο Σαμαρά: http://www.youtube.com/watch?v=F-PYNuWsbKg

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

ATHENS LASERSIGHT

Λεωφ. Βασ. Σοφίας 125 (2ος όροφος)
11521 Αθήνα
210 6426688
694 6658536